2012.05.31

Idag var jag i stallet kl 7 för att ta emot hovslagaren. Och peppar peppar har Stjärne inte haft en enda tappsko denna period. Han gick ju utan skor hela vintern och kanske var behövligt för hans hovar. :) Nu hoppas vi att detta fortsätter hela sommaren!

Idag blev iallafall skogsturen av och till att börja med så är jag så stolt över mig själv som vågade ta en längre tur själv i skogen. Blev inte anfallen av en enda älg! Vad tror jag egentligen? ;)

Stjärne gick jättebra idag med. :) Han var pigg så i början var det mesta otäckt, sedan när vi kom upp i skogen och han fick börja jobba gick det bättre. Varvet jag tog idag är ganska så jobbigt, i början är det bara segt uppför och sedan är det en jättebrant backe som man får stanna och pusta ut. Efter den vänder det hemåt och då travade vi på nästan hela vägen. Han hade jätte bra skritt och trav hela vägen och började jobba lite själv. Sista biten blev han trött så då fick han gå i sin egen takt. Jag är jätteglad över dagens pass! :)


2012.04.31 - Nya outfits till Beauty Boy

Jag har traderafyndat en del.
Ett svart dressyrschabrak med silverpaspoal från showmaster med tillhörande fleecelindor.


En turkos hoppoutfit från Catago.


2012.05.30

Idag hade jag tänkt att rida i upp i skogen och ta den branta klätterbacken men när jag kom till stallet var Sofie där så jag följde med henne till fälltet istället och tur var det!
Stjärne var jätteduktig idag! Han hade jätte bra skritt hela vägen till fälltet och på fälltet jobbade jag med galoppen.
Han galopperade på av sig själv de första varven i början utan att jag behövde hålla honom i galopp. :)
På slutet när det ble jobbigt blev den endel avbrott men det är ju förståligt.
Jag är iallafall jättenöjd. :)

När vi kom hem till stallet fick Stjärne en provpåse av muslin som jag nog ska ha i höst, den luktar jättegott och smarkar nog likaså verkade det som. :)


Bjuder på en gammal bild på Stjärne och Alaska. Frippe syns lite i bakgrunden med. :)


2012.05.27 - Gräsbana



I söndags kväll åkte Elin och jag (precis som hon redan nämt i ett inlägg) och hoppade Buttan. Elin skulle få känna på att hoppa bana eftersom att hon ska vara med och hoppa på Pay And Jump:en som är på Lilla Hageby i helgen. Hon började rida fram på gräsbanan och hoppade därefter en kort bana där man kom in i väster varv in i en kombination. Första hindret ett räcke, tre galoppsprång och en oxer, därefter snett igenom till ett räcke och slutligen ett hinder på volten i höger varv. Det gick superbra! Därefter hoppade jag lite. Han var rätt lång och därför oreglerbar i galoppen så det var lite svårt att påverka honom. Det tar så lång tid innan han är igenom helt! Avslutade med lite lösgörande arbete på gräsbanan och då släppte han efter lite i alla fall!

Kommer nog köra på novabettet på tävligen på lördag! Fast med ett par bettplattor på, om jag nu lyckas få bort dem från det bettet de sitter på nu. Att det ska vara så himla svårt att få dit och bort dem!

2012.05.25 - Hästhelg



Denna helg har bara varit häst i stort sett. Jag har jobbat på NHS fre - sön i stallkontoret och när jag inte har suttit där så har jag kollat på tävlingarna.
Det är ganska så roligt att titta på alla olika hästar, bilar och utrustning. Så mycket olika det finns.Hade hoppats på att hitta lite roliga och billiga saker även under NHS men det var sådär. :S Får blir över internet istället, vet ju vad jag ska ha. :)

I går så följde jag med Angelica till Buttan för att hoppa en liten bana. Har tydligen sagt att jag ska vara med på en 70cm CL nästa helg. När jag satt och tänkte innan på när jag senast hoppade bana kom vi fram till att det var nog ca 5 år sedan? Och jag har ju inte hoppat mycket där emellan heller. Så det här kan ju bli riktigt spännande. ;)

2012.05.24

I torsdags öppnade Hööks en butik här i Norrköping. Sofie och jag hängde på låset för att vara först på plats. Nästan iaf. Vi tog oss dit och kollade runt lite, det var en fin butik men den känndes lite tom? Känns som det finns mer saker i Linköping.

Jag köpte iaf två träns. Aachentränset har jag spanat på ett tag så det köpte jag nu. Jag har även letat efter ett Remontträns och hittade ett fint rundsytt. Var kanske lite väl billigt så vi får se hur länge det håller.

Just nu ligger bägge tränsen isärplockde och insmorda.

Så här ser dom ut iaf. :)




Nedå, lånar bilderna från Hööks hemsida. det var dom här två som jag köpte.




Norrköping Horseshow



Jag har jobbat i stallkontoret på nhs i dagarna. Idag hade jag äntligen tid att kika lite på tävlingarna också. Tyvärr tog jag inte fler foton än dem ovan trots att jag hade kameran med mig. Nu är jag lagom sugen på hopptävlingen nästa helg!

2012.05.24 - Löslongering


Tisdag: Buttan var det lerigaste hästen jag någonsin sett. Duschade honom och gjorde misstaget att släppa honom blöt på longerbanan under tiden jag bygde upphöjda travbommar. Det tröjde ju inte länge innan han lade sig och rullade in sand i sin blöta päls. Jag löslongerade i alla fall med upphöjda trav och galoppbommar. Han var så pigg att han ibland hoppade alla på raken som om de vore en vattenmatta!


Onsdag: Äntligen kunde jag rida utan att min arm gjorde ont! Jag red ett dressyrpass på novabettet och det gick bitvis superbra och bitvis var han lite tjafsig. Jag började med att longera i alla gångarter och satt sedan upp och fokuserade mest på att rida mindre åttavolter innanför spåret utan att han skulle få spreta ut bogarna. Sedan gjorde vi mkt galopp-halt, trav-halt-trav och så vidare!


2012.05.23

Blev en morgontur på Stjärne idag längs med Getåravinen. Sofie och Alaska tog en prommenad sammtidigt så det blev bara skritt. Försökte som vanligt att få honom att gå frammåt och det gick okej, men men får påminna honom ofta att gå på för annars så blir det tre steg i bra takt sedan glömmer han bort att kliva på. Blev några vändor över ett par stockar och runt lite trädstammar innan vi vände och skrittade hemmåt igen. Blev ca 40 min.

Dock har det redan börjat komma insekter även om vi var tidigt ute. Hade lite flugor och någon broms runt oss. Det är det värsta med sommaren.

Bilder från Skiren

Här kommer bilderna som Angelica tog när vi var vid Skiren. :)



Tänk om han skittade så här i vanliga fall. ;)









2012.05.22

Vaknade kl 6.30 av att det åskade idag. Inte riktigt vad jag ville eftersom jag skulle åka till stallet tidigt och rida ut. Men efter att det hade slutat åska kom jag iväg iaf och det vart inte så mycket senare än vad jag hade tänkt.
Bara det att ju närmare stallet jag kom ju mörkare blev himlen, så med andra ord hade jag åkt ifatt åskan. :(
Började med mockning och mat i hopp om att det skulle försvinna men när jag var klar och det fortfarande mullrade lite på håll så vågade jag iaf inte rida ut.
Så istället blev det en välbehövlig pysseldag. Stjärnes man var lång och söndertuggad av Sune så vi började med att försöka få ordning på den. Blev ganska så nöjd denna gång faktiskt. :) Stjärne stod still nästan hela tiden så det underlättade en del, annars brukar han inte ha tålamod. :) Sen en ordenligen genomgång med ryktborsten. Tror det uppskattades.

Glad häst i somarhagen. :)



2012.05.20

Idag hade jag inte så jätte mycket tid på mig i stallet så det blev klättring för Stjärne så att han ändå fick jobba på. Han var jätteduktig idag, kändes så bra. :) Han skrittade på ordentligt till backen. Själva klättringen var lite tung men han kämpade ändå på.

När vi var klara tog vi en liten galopp mot backen och Djöfur kom och drog om oss, i vanliga fall brukar inte Stjärne reagera på sådant men nu så gjorde han en liten brall! Och inte på något dåligt sätt som det annars kan vara utan det var lite glädje i det. :) På hemvägen var han mjuk i hela kroppen och den skritt han hade då har han ej haft tidigare. Det kändes som jag red Myran nästan. ;)

Efter detta var det bara att åka hem och byta om sedan ut och springa 20km. Kom hem efter det hann med en snabbdusch och lite mat och 45 min senare var jag på väg till Buttan med Angelica.

Egentligen skulle jag provat att hoppa bana med Buttan för att se om jag vill vara med på en CL men jag var lite mör i kroppen så det blev att vi skrittade ut ett varv istället. :) Tog det varv jag har ridit de andra gångerna jag varit ute för att visa Angelica rundan. Det är en bra tur med lite klättring samt att man kan hålla igång i både trav och galopp.
Tog ett extra skrittvarv på hemvägen. :)


2012.05.21 - Elins uteritt och näsblod



Jag hade ju tänkt hålla igång Buttan nu efter tredagarsvilan, men idag blödde han näsblod när jag hämtade honom från hagen. Han hade ingen feber och det verkade inte vara något sår, men han fick vila i alla fall.

Igår däremot red Elin ut på honom (jag får fortfarande inte rida med armarna) och jag gick/joggade brevid. Vi red klätterrundan så att han fick klättra både uppåt och nedåt och avslutade med en runda till där vi gjorde lydnadsövningar med halter på hemvägen. Han var superuktig och precis så glad han ser ut att vara på bilderna! haha!

2012.05.20 - Muskelinflammation


(två år gammal bild)

Jag har haft lite problem med mina armmukler de senaste veckorna. Det känns mest när jag rider och det gör himla ont i musklerna under vissa moment och de blir försvagade. Förmodligen är det en inflammation som inte kunnat läka ut då jag hela tiden belastar den på samma sätt med ridningen, så nu ska jag smörja antiinflammatorisk salva och vila några dagar för att se om det blir bättre.

Under tre dagar har Beauty Boy alltså fått vila. Ikväll däremot ska Elin med ut och vi ska rida ut en sväng och avsluta med att gör en markarbetesbana. Imorgon ska jag longera honom över upphöjda bommar och sedan så sätta igång ridningen lite smått men inte belasta mina armar så mkt utan skritta ut en lång runda på längre tygel.

Jag tar med kameran och fotar när Elin rider ikväll, men jag vet att hon inte kommer kräva så mkt av honom mer än markarbetesövningarna på grund av att hon precis innan sprungit två mil och hållt igång med både vårrus, löpträning och Göteborgsvarvet i veckan. Tanken är att hon ska klura ut om hon vill vara med och hoppa clear round första veckan i juni.

2011.05.17

Idag har Stjärne och jag haft "ponny"ridning. Viktoria och Alex följde med ut för att rida på stor häst.
Det gick riktigt bra!
Vi gick en promenad och då fick Alex rida, både skritt och trav. Skönt att ha westernsadeln, man sitter så stadigt även om man är ovan.
På hemvägen stannade vi på banan så fick Viktoria rida. Hon fick tom Stjärne i galopp!
Var en rolig tur och väldigt uppskattad. Kul. :)

Bjuder på en bild på Stjärne och Alex.


 


2012.05.16

Stjärne och jag tog en skrittits till Skiren och tillbaka idag. Angelica var med som sällkap och fotograf. :)

Vi passade på att trava lite i vattnet när vi var där uppe nu innan alla ska dit och bada.
Stjärne skötte sig jättebra, bra skritt på vägen dit. På hemvägen försökte jag jobba honom och det gick bättre än vad det brukar. Han "kröp" fortfarande ihop lite men inte så mycket som han brukar och kunde behålla lite av tempot. Duktig häst! :)

Bjuder på en bild från Angelicas facebook. Bättre bilder kommer. :)




Förresten så fyller min ena katt Camaro 6 år idag! Hon bor i stallet.
Det firade vi med att köpa lyxig mjukmat och hennes favorit godis. :)


2012.05.16 - hästbyte


Inte hade jag väl trott att hästen skulle hålla sig skinanade ren i så här många dagar efter tvätten här om dagen. Han brukar vara en sådan lortgris i vanliga fall.

Igår körde jag ett pass på dressyrbanan. Beauty Boy var rätt så osamarbetsvillig och småseg. Jag gjorde mkt övergångar och halter samt små volter men fick honom aldrig att jobba med ryggen ens för en sekund, trots halsförlängare. Även om jag varierat ridningen med mycket tömkörning och löslongering har han gått mkt på banan de senaste dagarna, tyvärr.

Sofie och Ceasar red på samma bana och hon frågade om jag ville testa hennes Ceasar en stund. Vi gjorde ett hästbyte, så hon hoppade upp på min jättepålle och jag på hennes unghästarab. Vilken skillnad! Sofie har ridit in honom själv och gjort ett jättefint jobb. Han var både mjuk och känslig och det kändes så bra att få en reaktion från hästen direkt när man gjorde någonting vilken inte riktigt Buttan givit mig innan. Hon visade mig också ett knep på hur jag kan stretcha halsen på Buttan när han blir stel där.

Alex har honom idag men sedan tänker jag att han ska få semester från banan och bara gå lätta pass i skogen ett tag. Han har nämligen inte kännts så rolig på banan den senaste veckan och då brukar det hjälpa med en paus. Han fäller ju fortfarande så det kanske tar en del på krafterna! Och framförallt får man inte glömma att han är 24 år!

Ikväll ska jag följa med Elin till Stjärne. Det ser jag fram emot för det var himla länge sedan nu!

2012.05.15

(Bilder från 2010)

Under 2011 höll jag på att gå in i väggen och ignorerade det. Det ledde till att jag i vintras fick en kraftig utmattningsdepression. Jag har då tillåtit mig själv att låta bli ridningen de dagar jag mådde för dåligt, men nu när jag äntligen mår mkt bättre är det dags att börja ta sig i kragen och rida ändå, även de dagar jag får lite av ett återfall. Igår var en sådan dag!

Och från början gick det så jävla dåligt.

Jag började skritta och trava fram på lång tygel och de ända kraven jag ställde var att han skulle gå framåt i ett bra grundtempo och svara på skänkeln. Därefter fick han rulla på i galopp runt fyrkanten, med mig stående i lättsits på ryggen.

Han var seg och tog inte skänklarna så pass att det gick att forma honom runt dem. På ridbanan stod tusen hinder att väja undan för och svänga runt. Vi gick knappt framåt och jag kände mig som en nybörjare som mest sparkade med benen och drog med armarna.

Sedan åkte en moppe förbi och han blev lite sådär låtsasrädd.
Efter det glömde han totalt bort att han tyckte det var tråkigt och började svara på skänklarna och vilja ta stöd på min yttertygel. Jag gjorde småvolter mellan hindrena på banan i både skritt, trav och galopp och tillslut låstnade han i båda sidorna så att det dåliga passet vände till ett bra!

Och den känsla jag hade när jag åkte till stallet var som bortblåst!
Tack som fan hästkompis för att du räddade min dåliga dag!

2012.05.13 - Den stora hästbadardagen


Idag var det äntligen så pass varmt ute när jag slutade jobbet att jag kunde passa på att vårstäda Beauty Boy ordentligt. Han älskar att bli duschad, så han fick en lång dusch och tvätt med hästschampoo. Slutligen fick han lufttorka utomhus under tiden han betade gräs.

2012.05.09 - Denna vecka

Den här veckan blir det inte mycket häst för mig. Har redan varit ute de två dagar som passade.
Jag ska springa Göteborgsvarvet på lördag så har lite annat att styra med samt att benen ska få lite vila innan. ;)

I måndags var jag ute hos Stjärne på morgonen, hade tid på mig så tog det lite lungt.
Stod och borstade ute och försökte fälla lite päls.
Sedan kom Sofie och vi tog en skritt tur barbacka runt klosterleden. Brukar passa på att rida med hackamore när jag rider barbacka eftersom det ändå brukar bli ganska så lugnt då. :)

Jag fick sällskap av Oliver en stund i solen. Han var jättemysig och klättrade runt i knät på mig men när kameran kom fram då vände han ryggen till.





I tisdags var vi alla tre på fälltet och red. Gick inte super bra men ändå okej.
Det tar ett tag innan man har övertygat Stjärne om att inte bara lata runt på fälltet utan att vi även ska jobba när vi är det. När vi hade kommit över det steget så gick det bra, men då är ju jag så trött så då orkar man inte så mycket mer. Man skulle behöva vara tre stycken per pass som turas om att rida honom. Någon som är sugen? ;)
När vi kom igång så jobbade vi lite med övergångar mellan skritt-trav och trav-galopp.
Jag har en tanke på vad jag skulle vilja pröva nästa gång men kommer nog aldrig orka den övningen på Stjärne.
Lyckas jag så skriver jag det iaf. :)

Efter ridningen fick dom gå ner i sommarhagen några timmar för att beta lite och vänja magarna.
Dom hade varit nere en dag i helgen också och då hade det varit fart på alla hästarna, Stjärne hade tillochmed samma tempo som de andra två när de spran runt. Men nu hade tydligen spänningen över sommarhagen fösvunnit och de var tillbaka i samma roller som vanligt. Detta fick Sofie till ett par bra bilder på.
(Dom två nedersta är från Sofies facebook.)






2012.05.09 - Förra veckan

Blir en liten sammanfattning av flera dagar med hästarna här.
Sitter inte så ofta vid datorn, bloggar hellre via mobilen men där är det problme med att lägga upp bilderna därför glöms det bort när jag väl kommer hem.


Men både fredag och lördag var jag ute hos Stjärne och red ut båda dagarna.
Vart ganska så långa turer bägge dagarna.

I fredags var Sofie, Helen och jag ute runt stora café, tog ca 1tim, 20 min. Blev skritt och trav.

I lördags var Sofie och jag ute i ca 1 tim, 40 min. Vi red förbi brant backe, blev alltså en del klättring. Var länge sedan jag red den vägen. Vi skrittade och travade och försök till galopp. Stjärne fattar inte det där med att busa.
Sofie och jag laddar och försöker få fart på Stjärne men han "galopperar iväg" i sitt lugna tempo medan Alaska studsar och springer baklänger och vet ej vart han ska ta ägen. :) Lite skillnad på hästar. Dom skulle smitta av sig lite på varanndra så vore det bra.

På söndagen var jag istället ute på Smedby och tog hand om Buttan åt Angelica. Passade även på att inviga mina nya chaps! Väldigt bekväma, det var säker därför det gick då bra den dagen. ;)
Eftersom jag inte hittar mer än en väg på Smedby så blev det samma som sist. Börjar med lite klättring men idag hade jag inget sällskap på marken så då kunde jag trava och galoppera lite med. Det gick bra men fort. Vi skulle upp för en backe där jag tänkte att det skulle passa med galopp och det tyckte Buttan med. Bara det att efter en sväng så var det en jättestor gren i precis lagom höjd så Buttan duckade och jag fick den rakt över mig. Trodde jag skulle åka a när jag såg den men jag satt kvar men hjälmen åkte nästan av.
Passade även på at jobba lite dressyr på vägen hem eftersom han var välldigt mjuk denna dag. :)







2012.05.08 - Black chrystal



Cattis och jag hann med att rida två hästar var innan jag skulle med mitt tåg. Hästen på bilden hade jag inte provat förr, men det är en av ridskolans hästar, "Blackie". Jag hann också med ett pass till på Impan.

2012.05.07 - Hopplektion på Mission Impossible

Jag är hos Cattis i Töreboda. Hon är ridlärare på Töreboda ridklubb, så vi hängde en massa tid i stallet. Jag hade tyvärr inte med mig kameran i stallet igår, annat än då jag filmade när Cattis övade medelsvårprogrammet i dressyr.

Jag fick rida med på en av Cattis hopplektioner. Hästen jag red var Mission Impossible (bild längre ner i bloggen) och vilken skillnad det är att hoppa en så mkt känsligare häst än Buttan. Hon är mer het och studsig och det tog ett tag innan jag hittade ett bra grundtempo utan att ge henne för stora hjälper både frammåt och för att hålla tillbaka. Det gick i alla fall bra, förutom att det verkade fysiskt omöjligt för mig att landa i rätt galopp. HAHA!

Därefter red Cattis sin häst Vibeke och jag red ridskoleponnyn Tesse. Vi hoppade samma bana som innan, men den här gången hade jag en riktigt seg barnponny och fick jobba fram honom rejält i stället.

Vad mkt man tappar när man hela tiden rider samma häst. Igår tog det jättelång tid att hitta ett bra grundtempo när jag satt på en så mkt känsligare häst. Man anpassar hela sin ridstil till vad man är van vin. Himla nyttigt att få variera ibland, så på så vis var det ju toppen att få hopplektion på impan!

Roligare inlägg med bilder kommer under dagen!

2012.05.06 - Töreboda Ridklubb

Idag är jag iväg på jobb och kick-off-fest med jobbet. Det innbär att jag kommer att vara på Kolmårdens djurpark i femton timmar. Elin är himla snäll och rider Beauty Boy idag! Hon lär säkert berätta mer om det här sedan!

Imorgon bitti åker jag med min kompis Cattis hem till henne i Töreboda. Hon jobbar nämligen som ridlärare på Töreboda ridklubb. Det lär nog bli en hel del hästhäng där nere och jag har med min systemkameran man kan filma med, så räkna med bilder om jag rider några hästar och film när jag kommer hem!

2012.05.05


Fredag:
Buttans delfodervärd Lena hade skadat sig i veckan, vilket inneburit ganska mkt vila för honom. Jag släppte honom lös på longerbanan och löslongerade i alla gångarter och gjorde lite frihetsdressyr. Han är väldigt lätt att jobba med då han svarar väldigt bra på röstkomandon. Man behver aldrig ett longerspö, utan pållen går i den gångart du ber honom med rösten. Även inkallningarna till mitten satt som smort. Som avslut gick vi en prommenad så att han fick stanna och beta gräs i vägkanterna. På så sätt hinner han vänja magen innan sommarbetet.

Lördag:
Det blåste storm så det blev ingen ridning idag. Jag har frusit mig igenom en hel dag på jobbet så jag bara pysslade om honom och fyllde på spån i boxen. Tyvärr får jag alltid så himla dåligt samvete när jag inte rider eller aktiverar honom på ett eller annat sätt fast att jag kanske egentligen har tid. Idag var jag helt slut så jag ville bara hem till datorn och en kopp varm o´boy.

Imorgon ska Elin rida Beauty Boy då jag inte hinner hem mellan jobb och jobbkickoff, sedan ska vi köra på med mer regelbunden träning i veckan som kommer. Det kommer bli en lång uteritt, en hoppträning och en dressyrträning nu när jag är ledig alla vardagar fram tills helgen.

2012.05.04

Idag var vi ute på en längre tur i Kolmårdsskogen. :) Det är bra klätterbackar och travvägar på denna runda så Stjärne fick jobba ordentligt. Han skötte sig jättebra och hade ett bra tempo i traven. :) Stjärne är roligast och lättast att jobba på vägar eller fällt då det är lättare att få honom att gå frammåt. Säkert så är det roligare för honom också, så vi passar på när det är så fina vägar här. Idag hade vi sällskap av både Sofie och Helen.

På vägen hem stannade jag på Avantia och provade chapsen. De satt asbra! Jag har ju egentligen varit på jakt efter ett par bruna stallstövlar, har letat i flera år men jag har bara hittat ett par men dom passade inte. Så då blev det chaps istället.


Nya chaps!

Avantia ringde igår och sa att mina chaps har kommit. Åker och provar dom imorrn. Hoppas dom blir bra! :)


2012.05.01

Iadg blev det lite klättring för Stjärne. Han hade varit på fälltet igår och skulle gå på banan imorrn.
Som vanligt var han lite småseg i början men när vi började klättra så jobbade han på bra. Vi har en jättebra klätterbacke som vi just nu brukar 3 gånger fram och tillbaka, känns än så länge ganska så lagom.
När vi skrittade hemmåt var Stjärne faktiskt jättefin i skrittden, jag är förvånad! :)
Passade på att ställa honom fram och tillbaka när han gick på så bra av sig själv.

När vi red genom granngården var det full fart på hästarna då deras shettisar hade fått gå ut i sommarhagen och körde rejs villket självklar smittade på alla andra hästar. :)

När vi kom hem fick Stjärne stanna och beta på fälltet, dags att vänja magen vid gräs.



2012.05.02 - Bildregn - andra hästar

Nu i veckan har min delfodervärd Lena hand om Beauty Boy, men det blir min tur igen till fredag. Jag tänkte passa på att visa lite bilder på när jag rider andra hästar så länge.

Mambo nr five
Mambo red jag mycket förra sommaren när jag gjorde två veckors praktik hos Lotta Esping.


Mission Impossible står på Töreboda Ridklubb där min kompis Cattis är ridlärare. Biden är från 2011.


Carmen är också en av ridskolehästarna där. Bilderna är från 2011.


Fjordhästar från Taffsnäs, juni 2011. Obs, ingen av dem är Stjärne.


RSS 2.0