Stjärne & Beauty Boy är numer grannar!

 
För några veckor sedan åkte jag med Elin till stjärne och tog lite bilder på när hon red på fältet. Det blev dem sista från just det fältet på länge, för numer står Stjärne och Beauty Boy i samma stall, i boxarna bredvid varandra! Hur kul som helst!

Hästfest med kollegor

 
Mina kollegor Amanda och Julia hängde med till stallet en dag för några veckor sedan. Julia, som aldrig ridit förrut satt upp och råimponeade på mig och amanda. Hon körde på i full galopp när jag höll i och lyckades trava själv med korrekt lättrining på min stora älg utan att bli rädd. Bra jobbat! Därefter satt Amanda (som redan kan rida) upp och joggade och galopperade på på rakt spår då han var under igångsättning efter en skada. Nu rids han normalt igen!

SM i Fjordhästdressyr

 
Elin, Hedvig och jag åkte till västervik för att heja på Cattis som red Sm i dressyr på fjording. Hon inledde med en andraplacering i förklassen och avslutade med ännu en andraplacering i sm, bara ett poäng från vinnaren. Hästen hon har heter Simon och hon har utbildat honom själv. Dem kan man följa här: http://fjordingbloggen.se/

Utmana ödet

Japp, det är vad vi har gjort idag!

Stjärne går ju fortfarande utan sadel och utan sko bak så det är fortfarande baracka och på fällt som gäller.

 

Bettet som han hade fått i mungipan har han kliat sönder eller något så det är inget skin kvar. Därför ville jag inte rida med hackamore eftersom det ligger rakt på såret. Bett ville jag inte heller rida med ännu då han var lite öm.

Så jag tog en chansning och satt på tyglarna på grimman! Men det gick bra.

Vi jobbade i trav med att ställa runt hösilage balarna. Jag tror Stjärne tyckte det var roligt för han jobbade på jättebra. Vi galopperade tillochmed lite och det gick med bra. :)

 

En gång höll jag på att åka av, tror han blev irriterad på alla insekter. Vi skrittade på långa tyglar och helt plötsligt kastade han sig framåt som han gör ibland. När han sedan stannade gled jag längs halsen fram till öronen. Men där satt jag kvar och kunde hoppa tillbaka. :)


Vad ska man säga?

Snacka om att Stjärne gör allt för att slippa jobba!

 

Först så fick han fyra jättestora insektsbett precis där sadelgjorden ska ligga. Dom blev självklart infekterade och såriga så det var bara att låta bli att rida utan sadel, det har vi gjort i två veckor nu och får fortsätta med ett tag till.

För en vecka sedan hade han trampat av sömmarna på insidan av ena bakskon så vi fick dra bort den en vecka efter att hovis varit ute. Hovis är på semester så har inte fått på ngn ny sko. Stjärne blir så öm i hovarna så vi kan bara rida på mjuka underlag så vi får hålla till på fälltet. Och där blir han snubblig eftersom det inte är så jämt under. Igår när jag kom ut och kollade igenom Stjärne så hittar jag ett nytt stort insektsbett!

Denna gång i mungipan så han ser ut som en farbror med tandvärk. Blev att rida med hackamore på långa tyglar för om jag kortade tyglarna skavde dom på bettet.

Så det som gäller de närmsta dagarna verkar vara skritta barbacka på fälltet.

 

Får se vad nästa sak blir.


RSS 2.0