2012.06.18 - Öppnor och Slutor

Igår hängde min kompis Isabell med till Beauty Boy för att rida lite. Alex och Lena (mina medryttare) har hållit igång honom i veckan och varvat uteritt med dressyr och Lena hade till och med tagit en dressyrträning för instruktör. Kul!

Igår var han lite smitig och stretig, och framförallt pigg i början, men Bella kämpade och efter att hon satte sig ner i traven och gjorde en övning som inkluderar både öppnor och slutor på ett spår format till bokstaven B blev han lösgjord och fin i formen i alla gångarterna!

2012.06.13 - Hur läget är nu

Det blev lite för mkt för mig. Att ta över en häst strax innan man får veta att man gått in i väggen och knappt klarar av att gå till affären utan lugnande vissa dagar har tagit mkt på mina krafter, men också varit så jävla nyttigt. När jag behövde släppa hela mitt tidigare liv för att bryta dåliga mönster blev det lätt att jag hamnade på en bana som inte var mkt bättre den heller. I stället grävde jag ner mig i och stressade upp mig över min hästlivsstil och prioriterade i stället bort både min pojkvän, som numer är mitt ex sedan två veckor tillbaka delvis därför och även många vänner. Jag har varit helt förtvivlad men också så lättad över hur det fick mig att komma till insikt med att jag inte ens levde mitt eget liv. Att inte ens vara frisk nog att gå utan kbt och försöka hantera både jobb, häst, vänner och förhållande tog för hårt då man hela tiden känner att man inte kan räcka till åt alla. Och det fick mig helt energilös och jag insåg helt plötsligt varför jag inte känt mig som mig själv på ett och ett halvt jävla år.

Därför har jag tagit en paus för att försöka återfinna någon slags balans i livet där jag gör saker bara för min egen skull och inte blir stressad av. Mina medryttare har ridit och sedan har Beauty Boy fått lite sommarbetessemester. Den här veckan har Lena alla dagar utom helgen och sedan nästa vecka ska jag nog vara tillbaka på banan. Men i höst kommer det se annorlunda ut för min del. Jag kommer att ha kvar beauty boy men vi kommer förmodligen bli en ryttare till så att jag får lite tid för mig.

Trötta hästar

Idag blev det ingen ridning, både jag och Stjärne var nog lika trötta. Blev en ordentlig genomgång med borsten samt frisering av manen.
Åker ut på onsdag nästa gång. Då kanske vi tar oss bort till klätterbacken, får se hur orken ser ut då. :)


2012.06.02

Idag var det hopptävlingsdebut för min del. Var nog på tiden! ;)
Både jag och Angelica var med varsin gång på Buttan. Hoppade en Clear Round på 70 cm.

Jag är nöjd trots att jag fick hoppa om en gång, glömde bort vägen och hoppade fel. Haha. :)
Dom första två hindrena blev rätt, sen hoppade jag fel utan att märka det men kom av mig på banan och kom mot fel hinder. Jag frågade domaren om jag ridit fel och hon bara skrattade lite och sa ja. :) Så vi fick ta ett nytt varv och då gick det bra. Såg väll lite slängigt ut eftersom jag bara åkte och lät Buttan göra jobbet, men det var kul. :)



Magnus var snäll och var med som hejarklack/fotograf så förhoppningsvis kanske det kommer några bilder sen.
Vi passade på att prata lite med kattungarna också. :)


2012.06.01

Vaknade upp till spöregn idag och tänkte att det här kommer bli kul. Hade planerat in heldag i stallen med Angelica idag och det blir ju inte så trevligt när det regnar.
Men Kerstin hade tagit in Stjärne så han var ganska så torr när vi kom dit.
Han har gått mycket i veckan och både igår och förrgår jobbade han ganska så hårt så idag blev det en kortare tur på långa tyglar och barbacka.

Vi åkte sedan ut till Buttan och jag kände lite lätt på honom inför hoppningen imorgon. Hoppade en kort bana för att vara lite uppvärmd. Det gick ju sådär, ingen stilhoppning direkt. ;) Men Buttan är snäll och hoppar allt så det blir roligt iaf. :)


RSS 2.0